Volg een van onze opleidingen en maak jouw droom waar!
Om te kunnen starten als professional in opleiding (PIO) bij de Academie voor Ambulancezorg, moet je in dienst zijn (of een fulltime stageplek hebben) bij een regionale ambulancevoorziening (RAV). Wij hebben geen zicht op vacatures bij de verschillende RAV’s. Neem hiervoor contact op met een RAV bij jou in de regio.
Opleidingen (9)
Ambulanceverpleegkundige (AVP)
Bij een acute zorgvraag ben je als ambulanceverpleegkundige vaak de eerste zorgprofessional ter plaatse. Samen met de ambulancechauffeur speel je een cruciale rol bij spoedeisende hulp. Je moet in uiteenlopende situaties snel kunnen schakelen en de juiste beslissingen nemen. In deze opleiding voor ambulance verpleegkundige leer je alles wat nodig is voor jouw toekomstige werk op de ambulance!
Ambulancechauffeur (ACH)
Je zorgt dat de ambulance bij een acute zorgvraag snel en veilig ter plaatse komt en ondersteunt de ambulanceverpleegkundige bij de hulpverlening aan de patiënt. Deze kerntaken staan centraal bij de opleiding tot ambulancechauffeur.
Chauffeur laag- en middencomplexe ambulancezorg (CHLMC)
Als chauffeur laag- en middencomplexe ambulancezorg (CHLMC) verzorg je de geplande ritten met de ambulance. Je zorgt ervoor dat de patiënt zo comfortabel en veilig mogelijk op de plaats van bestemming terecht komt.
Verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg (VCMKA)
Tijdens de opleiding VCMKA doe je alle kennis en vaardigheden op die nodig zijn om het gehele proces van indiceren tot adviseren goed te laten verlopen. Je wordt zorgvuldig voorbereid op de uitdagende functie van verpleegkundig centralist op de meldkamer.
112-centralist meldkamer ambulancezorg
Wanneer iemand belt met 112 en acute medische hulp nodig heeft, ben jij het eerste aanspreekpunt. Geen melding is hetzelfde en zeker bij spoedmeldingen telt elke minuut. Hierbij is het is van groot belang om snel en adequaat te handelen en rust te creëren in de situatie. Jij bepaalt de urgentie en de zorgtoewijzing.
Aannamecentralist meldkamer ambulancezorg
Goede en tijdige medische hulpverlening begint bij de aannamecentralist. In deze opleiding leer je hoe je alert en professioneel omgaat met uiteenlopende meldingen. Hierbij kan het gaan om 112-meldingen of meldingen van ketenzorgpartners zoals huisartsen, ziekenhuizen of verpleeghuizen. Je bent een belangrijke schakel tussen de hulpvrager, uitgiftecentralist en het ambulanceteam.
Uitgiftecentralist meldkamer ambulancezorg (UCMKA)
In de opleiding tot uitgiftecentralist meldkamer ambulancezorg (UCMKA) doe je alle kennis en vaardigheden op die nodig zijn om het logistieke proces op de meldkamer goed te kunnen organiseren.
Verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg (VPMC)
De verpleegkundige middencomplex ambulancezorg biedt zorg aan patiënten bij voorspelbare, niet levensbedreigende situaties. Je zorgt ervoor dat de patiënt comfortabel en veilig begeleid wordt naar de plaats van bestemming.
Centralist zorgcoördinatiecentrum (C-ZCC)
Als centralist ben je de spil tussen de zorgvrager, zorgverleners en de verschillende ketenpartners die samenwerken op een zorgcoördinatiecentrum. In deze opleiding verkrijg je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om als centralist goed voorbereid aan de slag te kunnen voor een ZCC in Nederland.