Naar het opleidingsoverzicht

EPA’s 4-5-6 meldkamer

In de EPA's 4, 5 en 6 doe je alle kennis en vaardigheden op die nodig zijn om het logistieke proces op de meldkamer goed te kunnen organiseren.

aanname-centralist-mets-opleiding

Wat kan je verwachten?

De uitgiftecentralist verzorgt het logistieke proces, plant de zorg en overlegt met de aannamecentralist de prioriteiten binnen de zorgtoewijzing. De focus ligt op logistieke taken.

Deze EPA’s worden in opdracht van de Academie voor Ambulancezorg uitgevoerd door het METS Center. De opleidingsdagen vinden plaats in Bilthoven.

Voor wie?

  • Medewerkers van de RAV’s die zich willen ontwikkelen tot uitgiftecentralist.
  • Je hebt de opleiding tot aannamecentralist of 112-centralist al afgerond. Heb je dit (nog) niet gedaan, maar wil je wel graag aan de slag op de meldkamer ambulancezorg? Meld je aan voor een van de andere opleidingen: Aannamecentralist, 112-centralist of UCMKA.
  • Je hebt gedurende de opleiding een dienstverband of detacheringsovereenkomst bij een regionale ambulancevoorziening (RAV).

Opzet

  • Tijdens de lessen maken we gebruik van activerende werkvormen. Theorie wordt afgewisseld met oefencasuïstiek die in de in de simulatiemeldkamer wordt uitgespeeld. In de praktijk werk je aan opdrachten die gedurende de opleiding worden aangereikt.
  • De RAV krijgt inzicht in de ontwikkeling van medewerkers via het portfolio.

Thema’s

De volgende thema’s komen aan bod:

LET OP: Heb je de opleiding tot aannamecentralist gevolgd, zonder het thema Evidence Based Practice – EBP, maar wil je graag VCMKA worden? Dan volg je ook nog het thema:

EPA’s en toetsing

  • Je werkt aan de volgende EPA’s: AZ-VCMKA-4, -5 en -6.
  • Een thema wordt programmatisch getoetst. Tijdens de opleiding ontwikkel je complexe vaardigheden en competenties die je nodig hebt op de arbeidsmarkt, maar die niet in een enkele toets te vangen zijn en vragen om een bredere kijk. Bij programmatisch toetsen verzamel je datapunten met feedback in een portfolio om je ontwikkeling en voortgang te monitoren en onderbouwen.
  • Je hebt één assessment. Het assessment is bedoeld om te meten waar je al sterk in bent en waar je je nog verder in kunt ontwikkelen.